Sukelluksia ja seikkailuja, tarinoita ja tuokiokuvia elämästä ja kaikesta siitä, mikä tekee elämästä ihanaa.
Dives and adventures, stories, and snapshots from a life and about everything that makes life wonderful.

10.3.2011

Kuvaostoksilla kirjakaupassa

Jos joku teistä lukijoista ei vielä tähän mennessä ole sitä huomannut, niin olen pahamaineinen kirjojen ystävä. Siispä ei liene mikään yllätys, että yksi lempi paikoistani viettää aikaa kaupungilla onkin kirjakauppa. Tuskin olen ainoa, joka voi viettää tunteja selailemassa kirjoja hyllyjen välissä ja haaveilemassa kaikkien ihanuuksien omistamisesta, vaikka varaa juuri mihinkään ei olisikaan. Etenkin uutuuksien seuraamiseen tämä on mitä mainioin keino.

Oikeastaan miltei mikä tahansa kirjakauppa käy tähän selailuun ja haaveiluun. Viihdyn niin divareissa, isoissa massakirjakaupoissa kuin pienistä erikoiskirjakaupoista. Tosin suosikkivierailukohteeni taitavat kuulua niihin helsinkiläisen kirjaihmisen vakioihin, sillä ykkössuosikkejani ovat Helsingin Akateeminen kirjakauppa sekä Kiasman kirjakauppa. Myös täällä Turussa yksi suosikeistani on juuri Akateeminen.

Vaan mitä sitten tehdä, kun vastaan tulee ihania kirjoja, jotka tekisi mieli lukea, mutta joita ei voi juuri silloin kärrätä mukanaan kotiin? Ainakin minun muistini on siinä määrin heikko, että helposti unohdan etenkin kirjojen nimiä nopeasti ja ainakin ennen kuin ehdin kotiin asti. Aikaisemmin tapanani oli kirjoittaa kirjojen nimiä ylös muistikirjaan ja kuiteille, mutta nyttemmin olen nopeamman ja näppärämmän konstin. Enää en kaiva laukusta esiin kynää ja paperiaa, vaan kameran tai kännykän ja kirjoittamisen sijaan nappaan kuvan kirjan kannesta. Helppoa ja nopeaa, ja visuaalisena ihmisenä sitäpaitsi muistan paljon paremmin, mistä kirjasta on kyse, kun näen sen kannen.

Viimeksi kävin tälläisellä retkellä Turun Akateemisessa helmikuun loppupuolella ja nuortenkirjoihin painottuvat tulokset löytyvät alta.

Kuvan kirjat:

  1. Rob Reger, Jessica Gruner: Emily the Strange - pimennon päivät
  2. Marja-Leena Tiainen: Päin mäntyä
  3. Rebecca Stott: Korallivaras
  4. Rakasta, ei rakasta - pohjoismaisia novelleja nuorille
  5. Cecilia Samartin: Nora & Alicia
  6. Aleksander Melli: Lapsihallitus
  7. Alexandra Salmela: 27 eli kuolema tekee taiteilijan
  8. Marika Laijärvi: Vaihtoaskelia
  9. Maggie Stiefvater: Väristys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti