Rucola-vuohenjuustopasta
Tämä on nopea ja helppo resepti, jonka kehittelin ihan omasta päästä. Olen joskus nähnyt jossakin samankaltaista pastaa, mutta sopivaa reseptiä ei ollut käsillä, joten improvisoinniksi meni.
Ainekset:
- 125 g pastaa, mieluiten penneä tai simpukkapastaa
- 1 sipuli
- 15-20 kirsikkatomaattia
- n. 200 g chevreä eli vuohenjuustoa
- n. 50 g rucolaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- leikkuulauta
- terävä veitsi
- kattila
- paistokasari
- paistolasta
Määrä: 2 annosta
Valmistus:
- Keitä pasta.
- Leikkaa kuorittu sipuli suikaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit.
- Poista chevrestä kuori.
- Kuulota sipulit nopeasti kasarissa oliiviöljyssä.
- Lisää pannulle kirsikkatomaatit, mausta suolalla ja pippurilla ja anna paistua 1-2 minuuttia.
- Ota kasari pois kuumalta levyltä, lisää joukkoon pasta, palasiksi murennettu chevre sekä rucola.
- Valuta päälle vielä hieman oliiviöljyä ja sekoita.
- Jaa lautasille ja tarjoile saman tien.
* * *
Stockmann, the most well known department store in Finland, has twice a year a discount event called Hullut päivät ("Crazy days"). I usually go there to buy food, especially goat cheese which they sell in big quantities with a really low price. And as the Crazy days are this week, I now have a lot of wonderful chevre to use.
Rucola Chevre pasta
This is a quick and easy recipe that I improvised myself. I've seen something similar before but as I had no recipe, just the idea, I had to get creative.
Ingredients:
- 125 g pasta, preferably penne or conchiglie
- 1 onion
- 15-20 cherry tomatoes
- about 200 g chevre (goat cheese)
- about 50 g rucola
- olive oil
- salt
- pepper
- chopping board
- sharp knife
- pot
- a big pan
- spatula
Quantity: 2 portions
Preparation:
- Cook the pasta.
- Cut the peeled onion to slivers and the cherry tomatoes to halves.
- Remove the skin of the chevre.
- Glaze the onion in olive oil in the pan.
- Add the cherry tomatos to the pan. Season with salt and pepper and let them fry 1 to 2 minutes.
- Take the pan of from the hot plate and add pasta, crumbled chevre and rucola.
- Pour some olive oil on top and mix everything.
- Portion out to plates and serve immediately.
Oi, on kyllä kokeiltava, vuohenjuusto <3
VastaaPoistaVuohenjuusto-tomaattikeittoa varmaan teetkin? http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/65073-tomaatti-vuohenjuustokeitto Siihen saa kivasti tungettua kaikki jääkaapissa kummittelevat tomaatit, tomaattipyreet ja ikkunalaudan yrtinjämät. Jos oikein haluaa brassailla, niin vielä kun sekaan pyöräyttää viime minuutilla vähän katkarapuja, voi sitten loppuillan viettääkin ähkyssä.
VastaaPoistaMyös vuohenjuustolasagne räjäyttää potin, vuohenjuusto-punajuurivuoka aiheuttaa jo kypsyessään kuolausta ja vuohenjuustobroileri pekoniin kääräistynä rucolapedillä on jo ravintolaluksusta kotioloissa! Ettäs menitkin mainitsemaan vuohenjuuston...
Blogissani on sinulle pieni yllätys! :)
VastaaPoistahttp://kyhhays.blogspot.com/2012/05/tuoksu.html