Sukelluksia ja seikkailuja, tarinoita ja tuokiokuvia elämästä ja kaikesta siitä, mikä tekee elämästä ihanaa.
Dives and adventures, stories, and snapshots from a life and about everything that makes life wonderful.

24.5.2010

Euroviisuviikko on täällä!

Eurovision Song Contest 2010
Oslo 25., 27. ja 29.5.


Muiden vastaavien projektien tavoin on Kultturelli kanttarelli jäänyt viime kuukausina pahasti heitteille, mistä ei luonnollisesti voi syyttää kuin itseään. Sitä on muka ollut liian kiireinen ja väsynyt. Ja hölmöintähän tässä on, että eniten se, ettei blogia ole päivittänyt, harmittaa allekirjoittanutta. Siksipä itseni vuoksi koitan parantaa tapani ja kirjoittaa useammin. Keskeneräisiä merkintöjä kun on muutama työn alla ja uuttakin kirjoitettavaa kuitenkin kaikenaikaa löytyy.

Mutta asiaan. Siltä varalta, että tämän lukee joku, joka minua ei ihan kamalasti tunne, tehdään heti alkuun yksi asia selväksi: olen armoton euroviisufani ja varsin pitkän linjan sellainen. En edes muista, milloin oma intoiluni tämän shown ympärillä alkoi, mutta sen verran vahva rakkauteni tätä kummallista kisaa kohtaan on ollut, että se kesti myös läpi murrosiän ja ne vuodet, jolloin oli totaalisen uncool tykätä viisuista. Silloin ei ehkä tullut kovin kovaan ääneen kerrottua mieltymyksestään, mutta nykyään en välitä enää pätkän vertaa, mitä muut ovat asiasta mieltä. Minä pidän, mistä pidän ja muiden ei tarvitse pitää samoista asioita.

Etenkin parin viime vuoden aikana viisurakkauteni on lähinnä kasvanut, sillä olen päässyt tutustumaan muihinkin ihmisiin, jotka ovat viisuista samaan tapaan innoissaan. Olen kuunnellut kappaleita etukäteen, spekuloinut, ketkä pärjäävät ja ketkä eivät ja fiilistellyt viisujuttuja ympäri vuoden. Viisuissa minuun on aina vedonnut se koko tapahtuman positiivinen meininki, tekemisen ilo sekä spektaakkelimaisuus. Ei sillä niin väliä, vaikka musiikki olisi omituista eikä sitä kuulisi enää koskaan finaalin jälkeen.

Tämä nyt tällaisena pienenä pohjustuksena ja varoituksena sille, mitä tuleman pitää. Tällä viikolla nimittäin on varmasti tiedossa useampi merkintä, kun listaan molempien semifinaalien ja finaalin suosikkilistani sekä kommentoin itse showta. Olen osittain ihan tarkoituksellakin rajannut aiheesta kirjoittelun tälle yhdelle viikolle, mutta tällä viikolla aiheesta otetaan sitten kaikki irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti