Sukelluksia ja seikkailuja, tarinoita ja tuokiokuvia elämästä ja kaikesta siitä, mikä tekee elämästä ihanaa.
Dives and adventures, stories, and snapshots from a life and about everything that makes life wonderful.

27.2.2010

Mari Ahokoivu: Löydä minut tästä kaupungista

Asema Kustannus, 2009.

Tyttö on muuttanut uuteen kaupunkiin ja samalla hänen kasvonsta ovat kadonneet. Ainoa seuralainen on painajainen, joka uhkailee ja pelottelee, eikä jätä tyttöä rauhaan. Kissa puolestaan kaipaa painajaista, eikä voi saada sitä mielestään ja varoituksista huolimatta haluaa löytää tämän synkän ja salaperäisen olennon.

Olen jo pidemmän aikaa seurannut Mari Ahokoivun sarjakuvablogia J'AI LE RÉVEIL DIFFICILE, joten Ahokoivun ajoittain varsin runollinen tyyli oli entuudestaan minulle tuttua ja osittain siksi ostinkin tämän esikoisteoksen. Kirjan hahmojen kaltaisia hahmoja on näkynyt useissa Ahokoivun blogissa julkaisemissa sarjakuvissakin.

Löydä minut tästä kaupungista on kuin kaunis, mutta pelottava uni, melankolinen, viitteellinen ja epänormaaleja elementtejä luonnollisen ympäristön osaksi kutova hurmaava kokonaisuus. Tarinaa ei voi hotkaista nopeasti tai yhdellä kertaa, vaan se vaatii sulattelua ja useita lukukertoja, jotta kaikki sen nyanssit löytää. Ainakaan itse en meinaa malttaa laskea kirjaa käsistäni, vaan mieli tekee selailla ja uudelleenlukea sitä kaiken aikaa. Olen melko varja, että uudet lukukerrat tulevat nostamaan teoksesta uusia puolia esiin, ja vaikkei nostaisikaan, tekee kirjaan tulevaisuudessakin tartuttua varmasti jo Ahokoivun piirrostyylin kauneuden vuoksi. Ihanan kaunis ja hurmaava kokonaisuus kaiken kaikkiaan.

1 kommentti:

  1. Oon muistaakseni lukenut tän sarjakuvan joskus. Mari Ahokoivu on löytänyt oman tyylinsä ja siitä häntä kovasti ihailen, vaikka hän ei aivan ehdottomiin suosikkeihini kotimaisista sarjispiirtäjistä kuulukaan. Makuasia sekin.
    -Kemppu

    VastaaPoista