Sukelluksia ja seikkailuja, tarinoita ja tuokiokuvia elämästä ja kaikesta siitä, mikä tekee elämästä ihanaa.
Dives and adventures, stories, and snapshots from a life and about everything that makes life wonderful.

11.2.2011

Sateenkaaren päässä

Joku tuttava joskus muinoin sanoi, että asioiden, etenkin kirjojen, järjestäminen värijärjestykseen on jotenkin keski-ikäistä ja keskiluokkaista.

Paskanmarjat, sanoo tämä kanttarelli, kun t-paitansa uudelleen järjesti. Vaikka kanttarellit taitavat kyllä olla aika keskiluokkaisia sieniä.




5 kommenttia:

  1. Minusta kirjahyllysi näyttää oikein ihanalta ja sympaattiselta. Äitini sai joskus pienenä selkäänsä järjestettyään avuliaasti oman äitinsä kirjahyllyn värien mukaan!

    Olen aina pitänyt aakkosjärjestykseen järjestämistä jotenkin pedanttisena ja pakko-oireisena. Mieheni järjestää CD:nsäkin aakkosjärjestykseen...

    Itse järjestän kirjani löyhästi aiheen mukaan (tietokirjat siis, romaanit vain kielen ja kirjailijan mukaan). Ainoa ongelma on tullut omien kirjojeni kohdalla - olen kirjoittanut sekä kaunokirjallisuutta että useamman eri lajin tietokirjallisuutta ja tuntuisi jotenkin järkevältä sijoittaa ne samaan kohtaan hyllyssä, mutta sitten kaikki menee sekaisin, ää! (Värilajittelu toki kiertäisi tämänkin ongelman...)

    VastaaPoista
  2. Niin siis tämähän on toki vain yksi kirjahyllyistäni, olkoonkin, että tässä nimenomaisessa on eniten kirjoja. Tässä hyllyssä ovat kaunokirjallisuus ja kaunon tapaan luettava tietokirjallisuus, jotka ovat lähes kaikki bookcossingkirjoja. Sitten erikseen löytyy kaunon pysyväiskokoelma, sarjakuvat, satu- ja kuvakirjat sekä sekalainen tietokirjallisuus. Näistä kolme ensimmäistä on laitettu aakkosiin, mutta tietokirjallisuus ei tällä hetkellä ole yhtään missään järjestyksessä, koska jouduin kaikki kaivamaan ulos hyllystä äskettäin enkä jaksanut laittaa niitä tarkassa järjestyksessä takaisin.

    CD:t olivat myös jossain vaiheessa värijärjestyksessä, mutta koska en löytänyt koskaan mitään laatikosta silloin, niin palasin takaisin aakkosiin. Se värijärjestyksen ongelma vähän onkin, siinä yleensä asioiden hakeminen hidastuu. Paitsi ei t-paidoissa.

    VastaaPoista
  3. Mä haluaisin järkätä kirjahyllyni värijärjestykseen, mutta pienemmillä kirjamäärillä se olisi helpompaa. Tämänhetkinen järjestys on vain löyhä aihepiirien mukainen.

    Niin ja on kivaa, kun nyt blogiin on tullut useampi päivitys (useamminkin saisi tosin tulla). :)

    VastaaPoista
  4. Juu eihän tuo kieltämättä ole mikään käytännöllinen järjestys. Vaan ehkä voit järjestää kirjat kunkin aihepiirin sisällä värin mukaan? Mullakin oli joskus niin.

    Hyvä pyrkimykseni on olla tulevaisuudessa säännöllisempi, kirjoittaa vaikka kerta viikkoon, mutta tuntien oman ailahtelevaisen blogaustapani en lupaa mitään. :)

    VastaaPoista
  5. Hei, joku muukin, joka suosii värien mukaan järjestettyä kirjahyllyä! Mulla on itselläni ihan samantyyppinen järjestys, joskaan ei kuitenkaan onnistu näyttämään yhtä harmoniselta kuin tuo sun hyllysi. Jatka samaa rataa! :D

    VastaaPoista